Go Home Light and Bold
History
Services
Products
Contact
Bagual Winery and Vineyards was founded in July of 1990 by Eugenio Bartolini and his wife Leticia Herrero. His parents were from the Le Marche region in Italy, and hers from Castilla la Vieja region in Spain. Both regions have a rich tradition as wine producers. Don Eugenio, in the 70`s, started as a grape producer in Mendoza with his first "finca", La Polvareda, of 40 hectares.

He fell in love with this occupation and began purchasing land and planting more vineyards until 1990 in which Bagual was founded with the encouragement of his four sons Hugo, Marcelo, Mariano and Federico. At that time there was 160 hectares of vineyards.

In 1994 his sons got in charge of the company and bought the winery and three more "fincas", with which they started taking care of 305 hectares of vineyards and a winery of 9.500.000 liter capacity which was abandoned at that time and started the rebuilding of it. Today it is a state of the art winery with the latest technology for high quality wine making.

Since 2003 the company also operates another winery, 9.000.000 liters capacity, 7 kilometers away from the central one, with which a better logistic is achieved regarding the reception of the different grape varieties, with the proper application of the techniques for the different types of wines. Bodega Bagual is located in the center of the most important grape producing area of Argentina, in the department of Maipú, province of Mendoza, 820 meters above sea level, with dry weather, hot days and cool nights. Irrigations in the "fincas" is with underground water that comes from the snow and glaciers from the Cordillera de los Andes.
Bagual Bodega y Viñedos, fue fundada en julio de 1990 por Eugenio Bartolini y su esposa, Leticia Herrero. El de padres italianos de la zona de Le Marche y ella de padres de la zona de Castilla la Vieja, España. Ambas zonas de rica tradición vitivinícola. Don Eugenio por la década del 70 se inicia en el cultivo de la vid en Mendoza, con su primera finca, La Polvareda, de 40 hectáreas de viñedos.

Amante de esta actividad e incrementando la superficie cultivada de vides con la compra de nuevas fincas, llega a la fundación de Bagual en 1990 impulsado por sus cuatro hijos; Hugo, Marcelo, Mariano y Federico; con tres fincas que totalizaban 160 hectáreas de viñedos.

En 1994 sus hijos toman el mando de la empresa y adquieren una bodega y fincas con lo que completan una superficie de 305 hectáreas de viñedos en cinco fincas y una bodega de 9.500.000 litros de capacidad en estado de abandono con lo que comienzan un proceso de reacondicionamiento del establecimiento hasta llegar a la actualidad con un bodega con la última tecnología para la elaboración de vinos de excelente calidad.

A partir del año 2003, la empresa opera otra bodega, a 7 kilómetros de la bodega central, de 9.000.000 de litros de capacidad con lo que logran una mejor distribución de la uva ingresada por tipos y variedades para poder llevar a cabo una elaboración de los caldos con extremo control enológico y de calidad. Bodega Bagual se encuentra en el centro de la zona vitícola mas importante de Argentina, el departamento de Maipú en la provincia de Mendoza, a 820 mts. sobre el nivel del mar, con un clima seco, de días cálidos y noches frescas. En sus cultivos se utiliza agua de riego de napas subterráneas provenientes del deshielo de nieves de la cordillera de los Andes.
Bagual History
Bagual Services
Bagual Products
Bagual Contact
History
Services
Products
Contact
Bodega Bagual
Ruta Provincial 33, km 15 | Fray Luis Beltrán, Maipú, Mendoza | CP 5531
Tel. +54 (261) 4649514 | info@bodegabagual.com.ar | www.bodegabagual.com.ar
Bodega Bagual
Developers of Bagual Winery Official Web Site